‘Lil Kleine aangehouden voor mishandeling’ | sterren

'Lil Kleine aangehouden voor mishandeling' |  sterren

„Wij kregen vanavond een melding van een mishandeling”, vertelt een woordvoerder van de politie Amsterdam. „De verdachte is in een auto gestapt en weggereden. Even later hebben wij hem zien rijden op de Stadhouderskade. Daar is de verdachte aangehouden. Het gaat om een ​​27-jarige Amsterdammer.” De politie zegt dat er maandag onderzoek wordt gedaan.

Bewakingsbeelden

Zondagavond deelde juicekanaal Life of Yvonne ‘bewakingsbeelden’ op Instagram, waarop te zien zou zijn dat Lil Kleine (27) zijn verloofde Jaimie Vaes (32) aan haar haren uit een auto trekt. De Telegraaf heeft advocaat Nienke Hoogervorst, die de rapper eerder bijstond in verschillende zaken, schriftelijk om een ​​reactie gevraagd.

Het management van de rapper laat desgevraagd weten: „Ook wij hebben beelden gezien die vanavond zijn verspreid via social media. Het management van Jaimie en Jorik heeft nauw contact met beiden en zal later met een nadere verklaring komen. Tot nader order zal er geen commentaar worden gegeven. Voor nu vragen wij het gezin met rust te laten.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Lil Kleine met zijn verloofde Jaimie Vaes.

Lil Kleine met zijn verloofde Jaimie Vaes.

‘Kappen, man’

Het duurde niet lang voordat bekende Nederlanders op de beelden reageerden. Zo schrijft Jim Bakkum op Instagram: „Ik zag net de beveiligingsbeelden van een artiest die zijn vriendin aan haar haren de auto uittrok tijdens een ruzie. (…) Even voor alle duidelijkheid: wat een vrouw ook tegen je zegt en hoe kwaad ze je ook maakt, fysiek blijf je te allen tijde met je poten van haar af.”

De zanger en acteur zegt in shock te zijn na het zien van de beelden. „Wat een disrespect naar in het algemeen de vrouw, maar in dit geval naar de MOEDER VAN JE KIND. Kappen, man.”

‘Night ok’

Ook presentatrice en lekkerbek Miljuschka Witzenhausen is van slag van wat ze zag. „Mijn maag draaide net om bij het kijken van de beelden bij Life of Yvonne. Een heftige mishandeling van Jaimie Vaes door Lil Kleine. We kunnen dit niet ontzien. Vorige keer wisten we het, maar hadden we geen beelden van het moment. Nu zien we het. Ik hoop zo dat dit goed en snel eindigt. Want dit is niet oké.”

Met ‘de vorige keer’ refereert Miljuschka aan een incident op Ibiza, eind mei 2021, waarbij de rapper gewelddadig zou zijn geweest tegenover Jaimie Vaes, met wie hij zoontje Lío (2) heeft. Over wat er zich die avond precies heeft afgespeeld, hielden de twee hun mond.

„Het is gewoon een niet zo’n leuke avond geweest”, blikte Jaimie terug in haar realitysoap Jaimie: In The Vaes Lane. „Als ik de tijd kon terugdraaien, was ik waarschijnlijk niet gegaan. Misschien was het dan een andere keer fout gelopen. Misschien was dit sowieso gebeurd maar dan niet die avond op die plek. Dat weet ik niet.”

Mishandeling

Lil Kleine werd afgelopen vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam. De rechter achtte het bewezen dat de rapper samen met twee andere mannen het slachtoffer had vastgepakt, tegen het lichaam heeft geschopt en in zijn gezicht had geslagen.

Jorik Scholten, zoals de artiest in het echt heet, liet via zijn advocaat Nienke Hoogervorst weten in hoger beroep te gaan de straf die hem is opgelegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top