Engelse energiemaatschappij compenseert 74 klanten met biljoenen euro’s

Engelse energiemaatschappij compenseert 74 klanten met biljoenen euro's

En die cheque was hartstikke officieel en rechtsgeldig, al is niet duidelijk hoe een bankmedewerker zou hebben gehandeld als deze klanten zich aan de balie meldden.

De zaak kwam naar buiten toen een van de ontvangers een foto van de cheque op twitter plaatste met de woorden: ‘Dank jullie wel, maar weten jullie zeker dat jullie je dit wel kunnen veroorloven?’

Deze Gareth Hughes had namelijk recht op een compensatie van 2.324.252.080.110 pond, omgerekend ruim 2,7 biljoen euro. Ter vergelijking: dat is ongeveer acht keer zo veel als de gehele Nederlandse rijksbegroting. En Northern Powergrid, de energiemaatschappij in kwestie, had dit soort cheques naar 74 klanten gestuurdmelden Britse media.

Kolommen verwisseld

De oorzaak van de royale vergoeding was een menselijke fout: bij deze klanten waren twee kolommen in het excelbestandje verwisseld: niet het ‘uit te keren bedrag’ was in op de cheque terecht gekomen, maar hetenerum.

De energiemaatschappij zegt tegen de krant dat ze inmiddels alle 74 klanten hebben gesproken. Ze bedanken hen voor het feit dat ze het bedrag niet hebben proberen te incasseren. Ze krijgen alsnog snel een goede cheque toegestuurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top