Dell brengt Alienware x14-gaminglaptop in Nederland en België uit – Computer – Nieuws

Dell heeft zijn nieuwe Alienware x14-gaminglaptop in onder andere Nederland en België uitgebracht. De laptop, die volgens de maker de dunste Alienware-laptop tot nu toe is, heeft een vanafprijs van 2298,99 euro. In België is dat 2451,36 euro.

Voor die prijs krijgen gebruikers uiteraard het basismodel. Die heeft een Intel Core i7-12700H, een 45W-processor van de Alder Lake-generatie. Die heeft 14 cores, 20 threads en een maximale kloksnelheid van 4.7GHz. De gpu is een Nvidia RTX 3060 en er is 16GB ddr5-werkgheugen op 5200MHz aanwezig. Wat betreft de ssd is er wat keuzevrijheid: een 512GB nvme-ssd, of eenzelfde soort opslag met een capaciteit van 1 of 2TB. Ieder stapje omhoog voegt 100 euro aan de prijs toe.

Dell brengt niet wereldwijd dezelfde configuratie uit, zo blijkt. In de oorspronkelijke aankondiging van de laptop sprak het bedrijf van een optionele Core i9-12900H-processor, maar die is op de productpagina niet te vinden. Ok in Dells thuisland de VS wordt die configuratie niet aangeboden; wel is daar de optie om een ​​RTX 3050 of 3050 Ti te nemen. Ok kan men daar 32GB ram nemen.

Al met al krijgen Nederland en Belgi simpel gezegd een enkele configuratie van de x14 aangeboden, met op dit moment alleen keuzevrijheid als het gaat om de hoeveelheid opslagruimte. Wellicht dat dat aanbod in de nabije toekomst wordt aangevuld, want in de bekendmaking wordt ook gesproken van optionele Intel Arc Graphics, maar die staan ​​ook niet op de productpagina. Dell meldt aan The Verge dat er meer configuraties onderweg zijn voor de VS; ongetwijfeld geldt dat ook voor Europa.

See also  Google pulls plug from game streaming service Stadia | Technique

Dell heeft voor de laptop naar eigen zeggen een dual-torque element-scharnier ontworpen, dat ruimte in het systeem creëert. Zonder dat scharnier zou de laptop volgens Dell dikker of minder krachtig zijn. Alienware gebruikt aluminum en een magnesiumlegering voor het chassis en de laptop heeft afmetingen van 262,77×321,5×14,5mm. Het gewicht bedraagt ​​zo’n 1,8kg en in de behuizing zit een 80Wh-accu. De x14 is voorzien van een nieuw Alienware X-Series-toetsenbord met 1,5mm travel.

De display heeft een diameter van 14″, een 1080p-resolutie, een 144Hz-refreshrate en een responstijd van 4ms. Ook ondersteunt het scherm G-Sync en gaat de helderheid tot 400cd/m² en kan het paneel de volledige DCI-P3-kleur weergeven.

Op de laptop zitten onder andere drie USB-C-aansluitingen, waarvan twee met Thunderbolt 4-ondersteuning. Ok heeft de laptop een HDMI 2.1-aansluiting en een microSD-kaartslot. De laptop wordt aangesloten op het stroomnet met een 130W-adapter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top